3ringe lille

Hot og Sweet med Peter Tage

Under overskrifteten ”Hot og Sweet” berettede Peter Tage om sit liv onsdag den 20. januar 2016.

Peter Tage (aka Tage Nielsen), født 27.3.1929 har været aktiv på mange områder igennem et langt liv. Hans civile karriere lå i Civilforsvaret, de sidste mange år som civilforsvarschef i Aalborg. Derudover har han haft en lang række tillidshverv gennem årene, bla. Oldermand for Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg fra 1994-2009, Vicepræsident i Røde Kors, Præsident og chairman for People to People i Danmark og Europa samt medlem af Board of Directors.

Jazzen har altid stået Peter Tages hjerte nær. Efter sit arbejde i Haderslev Jazzklub og Jysk-Fynsk Jazzunion, blev han i 1950erne flerårig redaktør af jazztidsskriftet Jazzbladet. Peter Tages startede sin karriere som radiomand ved Radio Merkur i slutningen af 1950erne. Senere blev han freelance medarbejder ved Danmarks Radio, hvor han fik en bred lytterskare med mangeårige serier som Jazzblindebuk i midtfirserne og Hot og Sweet, som i perioden 1980-2000 blev det mest aflyttede jazzprogram i Danmarks Radios historie. Hot og Sweet fortsatte endnu et par år i den københavnske lokalradio Radio Jazz, ligesom også Nordjyllands Jazzradio kom til at nyde godt af Peter Tages store erfaring som radiocausør.

Brædrene inviterede ledsagere og andre gæster med til dette spændende foredrag. A. P. Tage deltog i den efterfølgende spisning og der var mulighed for at stille uddybende spærgmål til Peter Tage.

 

 

 

Copyright 2011 Broderloge nr. 54 Hans Tausen, Odd Fellow Palaeet Boulevarden 20C, 9000 Aalborg. Tlf. +45 98 12 52 99