Liflig jazz i logen.

Med særlig baggrund i historien genlød logens selskabslokaler onsdag, den 8. oktober d.å. af liflig jazzmusik. Herom fortalte broder, arkivar Jørgen C. Henriksen bl.a.:

"I 2010 udkom en bog med titlen: Fra Odd Fellow til East Park Jazz i Aalborg, 1920-1970. Af denne bog fremgår det, at Odd Fellow Palæet i 20-erne var hjemsted for store jazzkoncerter. Den 7. november 1922 indbydes der således i en annonce i Aalborg Stiftstidende til Mortensaften i Palæet med "Jazz, musik og optræden". Lidt lakonisk omtales aftenen i bogen med "Det er uvist, hvordan musikken lød - om den havde noget med jazz at gøre, men det havde den næppe". Men succes må det have været, for året efter blev der igen inviteret til Mortensaften i Palæet med "Gåsesteg, smør og ost, samt æblekage og med jazz på alle 3 etager og med solistoptræden - hele herligheden for 3 kr."!

Af bogen fremgår det endvidere, at den 12. januar 1924 afholdtes en koncert med et meget populært jazzorkester "The Blues Jazz Band", der blandt andre, fremragende musikere havde den senere landskendte Kai Evan på saxofon. Bandet havde flere succesfulde arrangementer i Palæet frem til 1928. Senere havde Palæet bl.a. det populære orkester "The Paramount Jazz Band" på programmet. Omkring 1932-33 sluttede koncerterne i Palæet, formentlig fordi der var kommet andre arrangører med gode lokaliteter".

Efter dette interessante indlæg fortalte tidl. auktionsmester og mangeårig jazzmusiker Trolle B. Henriksen på morsom og inspirerende måde om nogle af jazzen´s store personligheder og sin egen opvækst med musik fra trommeslager i Spejderkorpset til jazzmusiker i flere orkestre. Trolle B. Henriksen ledsagede sin beretning med musikeksempler og gamle fotos gengivet på det til lejligheden opstillede højttaleranlæg og billedskærm. Et af de udvalgte musikstykker var den lokale jazzmusiker Jørn Særker Sørensens komposition til sin nyfødte søn: Boy Song.

Aftenens tekniske arrangement stod broder Hans Jørgen Høyer for. 

v 

 

 

Copyright 2011 Broderloge nr. 54 Hans Tausen, Odd Fellow Palaeet Boulevarden 20C, 9000 Aalborg. Tlf. +45 98 12 52 99